Trainers jeugd en kinder aikido Itten Dojo te Zwolle

Trainers jeugd en kinder aikido Itten Dojo te Zwolle (terug naar de hoofdpagina)

Marcel de Beus begon als kind met judo en stapte als tiener over naar Aikido in 1989. Hij heeft veel ervaring als jeugdwerker in Nederland en de VS. In 2002 in de VS begon Marcel met het lesgeven aan kinderen in Karate. In die tijd trainde Marcel veel Karate en Braziliaanse Jujitsu en af en toe aikido in NY. Terug in NL werden het jeugdlessen judo en aikido, naast eigen training aikido en af en toe judo. Hij heeft de 3e graad (Sandan) in Aikido en is tevens gediplomeerd LMA (leraar martial arts) en momenteel werkzaam in het voortgezet onderwijs. Gebruik makend van zijn ervaring als leiding bij scouting organiseerd Marcel o.a. jeugdkampen voor Judo en Aikido. ’s Zomers is Marcel te vinden in kampen voor kinderen met aandacht via de YMCA. Of je vind hem wandelend dan wel klauterend in de Alpen.
Hilje van der Vliet begon haar Aikido training in 1998 onder de supervisie van Suganuma Sensei (sensei=leraar/meester). In 2005 zette zij de definitieve stap naar de lijn van Aikido zoals Alec Corper Sensei die ontwikkelt. Hilje is geïnspireerd door de verdieping die Corper Sensei blijft aanbrengen in de training en door de intrigerende snijpunten tussen ‘vecht’ en ‘kunst’ in Aikido. Hilje beoefende 6 jaar lang tevens Shinkendo (Japanse zwaardkunst) maar besloot zich toe te leggen op Aikido en de wapentraining die daarbinnen plaatsvindt. Zij heeft momenteel de graad Sandan en is instructeur jeugd Aikido.

Onze sensei van Itten Dojo Aikikai Aikido

Alec Corper is de aikido leraar van Marcel en Hilje. Alec geeft de volwassenen les en ondersteunt Marcel en Hilje in de jeugdlessen. Niet zozeer met lesgeven, wel met advies. Bij een les of examen kan het maar zo zijn dat hij erbij is om te kijken hoe het gaat.
Alec beoefent vrijwel zijn hele leven lang diverse martial arts/krijgskunsten. Lees verder op onze Aikido Itten website…

(terug naar de hoofdpagina)